Sektör Ekonomisi: Yeni Ekonomik Düzende Otomotiv Sektörünün Dönüşümü konulu seminerimizi gerçekleştirdik

Son dönemde hem ülkemizde hem de dünyada üzerinde sıkça konuşulan gelişmeye ve değişmeye devam eden sektörlerden bir olan otomotiv ile ilgili sektörün bugününü ve geleceğini ortaya koyan söyleşi otomotiv sektöründe tecrübe sahibi Osman Çakır ile gerçekleştirilmiştir.

Otomotiv sektörünün tarihi geçmişinin paylaşıldığı söyleşide, yakın gelecekte hayatımızda sıklıkla görmeye başlayacağımız elektrikli otomobiller üzerine hem bugünkü durum hem de yakın gelecekte elektrikli otomobillerle ilgili olası gelişmeler tartışılmıştır.

Yaklaşık olarak 140 öğrenci, 10 öğretim elemanının katılımı ile gerçekleşen etkinlik, yüksekokulumuza getirilen örnek bir elektrikli otomobilin katılımcılar tarafından incelenmesi ve öğretim elemanlarının kısa test sürüşlerini yapmaları sonrasında tamamlanmıştır.