STAJ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR: Staj evraklarının kontrolü ve teslim süreci ilgili bilgi almak için tıklayınız

• Yaz döneminde Staj yapacak olan öğrencilerimiz stajlarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden veya anlaşma sağladıkları özel işletmeler veya kamu kuruluşlarının ilgili alt birimlerinde (Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, Çağrı merkezi hizmetleri, Dış ticaret, İşletme yönetimi, Muhasebe ve vergi uygulamaları ile Pazarlama programlarına uygun birimlerde) yapabilirler. Aksi halde staj başvuru evrakınız kabul edilmez.
  • Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu tüm programlarında öğrencilerimiz için staj süresi toplam 40 gündür. Stajlar, birinci sınıf yaz döneminde 20 gün, ikinci sınıf yaz döneminde 20 gün olarak yapılır. Birinci sınıf yaz döneminde 20 iş günü staj yapmayan öğrenciler, ikinci sınıf yaz döneminde 40 iş günü staj yapmak zorundadır.

• Halen stajları devam eden öğrencilerimiz, staj dosyalarını elden veya posta / kargo yoluyla Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri bürosuna göndermelidirler. Posta yoluyla gönderilen stajların tüm sorumluluğu öğrencinin kendisine aittir.

• Beşikdüzü MYO Öğrenci İşleri Bürosu Adresi: (Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosu Vardallı Mah. Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu Cad. No: 1 Beşikdüzü Trabzon)

• Daha önceden yapılmış bir staj durumunuz var ise,  kaç gün staj yapacağınızı danışmanınızdan veya bölüm başkanınızdan öğreniniz. Staj yerinizi daha önceden mutlaka belirlemelisiniz.

Staj Evrakı Kontrol ve Teslim Süreci

• Staj başvuru / kabul / ret ve diğer işlemler ile ilgili belge teslim ve iletişim kurma işlemleri, okulumuz e-posta adresi üzerinden yapılacaktır.
  • Okulumuz E Posta Adresi: bmyo@trabzon.edu.tr
  • Stajlar 3 Temmuz 2023 ve sonrasında başlatılacak olup 18 Eylül 2023 tarihi itibariyle bitirilmiş olunacaktır.
  • Başvuru işlemlerinizi 7 Haziran 2023 itibarı ile tamamlamış olmanız gerekir.
  • Staj Başvuru Belgeleri
    • İşletmede Mesleki Eğitim ve Staj Başvuru ve Kabul Formu için tıklayınız
    • SGK Provizyon Belgesi (E Devlet üzerinden veya SGK Müdürlüklerinden alınabilir)
    • Aile Sağlık Yardımı Sorgulama Belgesi için tıklayınız
    • ve T.C. Kimlik Belgesi

Gerekli tüm yerleri doldurunuz. Tam Adınız-Soyadınız, Öğrenci Numaranız, Programınız, T.C. Kimlik Numaranız, kullandığınız E-Posta ve telefon numaralarınız eksiksiz ve doğru olmalıdır.

• İşletmede Mesleki Eğitim ve Staj Başvuru ve Kabul Formu’nu, staj yapacağınız işyerinin ilgili yetkili kişisine imza / kaşe yaptırınız (Bu belge üzerinde fotoğrafınız olmalıdır).
  • Staj gün süresi fiilen çalışılan işgünü üzerinden hesaplanacaktır. Örneğin kamu kurumlarında hafta içi 5 gün çalışılırken, özel işyerlerinde cumartesi günü de çalışılabildiği için 6 gün üzerinden hesaplama yapılabilir. Staj gün hesabında takvime bakarak, fiilen çalışılan gün üzerinden (tatil günleri, bayram/resmi günler ve diğerleri çıkarılarak) 20 gün ya da 40 gün hesabını doğru yaparak, başlangıç ve bitiş tarihlerini doğru belirleyiniz. Başlangıç ve bitiş tarihi yanlış olan başvurular, RET edilir.
  • İndirdiğiniz üç belge ve T.C. Kimlik belgeniz ile birlikte toplam dört belgenin fotoğrafını – okunabilir çözünürlükte/büyüklükte ve net olacak bir şekilde çekiniz. Foto kenar kesme/düzenleme işlemleri sonrası bmyo@trabzon.edu.tr E Posta adresimize dört belgeye ait fotoğrafları her bir fotoğrafa program adı, öğrenci numarası ve ad soyad yazarak gönderiniz. Fotoğraflar, okulumuzda yazıcıdan yazdırılacaktır. Yazıcıdan yazdırıldığında, okunamayan başvurular RET edilir.
  • Staj başvurunuz, Okulumuz Program Staj Komisyonunuz tarafından incelenir. Başvurunuzun komisyon tarafından kabul edilip-edilmediğini takip ediniz. Kabul ya da Ret edilen başvurularınız hakkında, söz konusu belgelerinizi gönderdiğiniz e-posta adresinize geri bildirim yapılır. Bu nedenle, söz konusu e-posta adresinizi kontrol ediniz.
  • Stajınız başvurunuz kabul edilmiş ise, staja başlama zamanınız geldiğinde ilgili staj yerinde stajınızı tamamlayınız, ilgili staj evrakınızı / raporunuzu yazınız /  devam çizelgeniz ve not formunuz ile tüm staj evrakınızın tüm sayfalarını İmza / Kaşe ettiriniz.
  • Staj defteri ve staj belgeleri için tıklayınız  (Staj Evrakı)
  • Staj başvurunuz kabul edilmemiş ise, İşletmede Mesleki Eğitim ve Staj Başvuru ve Kabul Formu üzerinden yeni bir staj yeri başvurusunda bulunarak, ilgili staj yeri imza/kaşe işlemini tekrar ederek, bu belgeyi okulumuz e-posta adresine tekrar gönderiniz ve süreci takip ediniz.
  • Staj uygulama esasları hakkında bilgi almak için tıklayınız