Ortak Zorunlu Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri Muafiyet Sınavı

06.10.2022 tarihinde yapılacak Ortak Zorunlu Yabancı Dil muafiyet sınavı (yüz yüze) ve 28.09.2022 tarihinde yapılacak olan Temel Bilgi Teknolojileri (Bilişim Teknolojileri, Bilgi Teknolojileri  vb. isimli) derslerin muafiyet sınavlarına (yüz yüze)  katılmak isteyenlerin aşağıdaki başvuru linki üzerinden 19.09.2022 (saat 09.00)- 23.09.2022 (saat 17.00) tarihleri arasında  başvuru yapmaları gerekmektedir. Sınava yalnızca süresi içinde başvurusunu tamamlamış öğrencilerimiz katılabileceklerdir.

NOT: Öğretim dili Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına ilk defa kayıt yaptırarak öğrenime başlayan öğrenciler veya zorunlu hazırlık eğitimini tamamlamış (İngilizce Öğretmenliği Bölümü, İlahiyat Bölümü)  1. sınıf öğrencileri bu sınava girebilir. Sınava girmek isteğe bağlıdır. Sınava girip 60 ve üzeri puan alanlar 2022/2023 Güz yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve 2022/2023 Bahar yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil II derslerinden muaf olurlar. Öğrenciler sınava Yabancı Dil (İngilizce) (İngilizce Öğretmenliği Programı hariç), Yabancı Dil (Arapça) (İlahiyat Programı Öğrencileri Hariç), Yabancı Dil (Fransızca) dillerinden girebilirler.

Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı Başvurusu için TIKLAYINIZ.

Temel Bilgi Teknolojileri (Bilişim Teknolojileri, Bilgi Teknolojileri  vb. isimli) Derslerin Muafiyet Sınavı Başvurusu için TIKLAYINIZ.