Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu

Staj Başvurusu ve Hazırlıkları Nasıl Yapılır

Program Adı Birinci Yaz Dönemi İkinci Yaz Dönemi Toplam Staj Muafiyeti İçin Gerekli İş Günü
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 20 gün 20 gün 40 gün 180 gün
Çağrı Merkezi Hizmetleri 20 gün 20 gün 40 gün 180 gün
Dış Ticaret 20 gün 20 gün 40 gün 180 gün
İşletme Yönetimi 20 gün 20 gün 40 gün 180 gün
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 20 gün 20 gün 40 gün 180 gün
Pazarlama 20 gün 20 gün 40 gün 180 gün

Genel Bilgiler
* Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu tüm programlarında öğrencilerimiz için staj süresi toplam 40 gündür. Stajlar, 1. Sınıf yaz döneminde 20 gün, 2. Sınıf yaz döneminde 20 gün olarak yapılır. Birinci sınıf yaz döneminde 20 iş günü staj yapmayan öğrenciler, ikinci sınıf yaz döneminde 40 iş günü staj yapmak zorundadır.

Stajın başlama ve bitiş tarihlerine yönelik İŞ GÜNÜ hesabı yapılırken, bayram/resmi tatiller vd çalışılmayan günler hesaplamaya dahil edilmez. 

Stajlar, eğitim-öğretim ve sınav zamanları haricinde yapılır. Staj yapacak olan öğrencilerimiz stajlarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden veya anlaşma sağladıkları özel işletmeler veya kamu kuruluşlarının ilgili alt birimlerinde (Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, Çağrı merkezi hizmetleri, Dış ticaret, İşletme yönetimi, Muhasebe ve vergi uygulamaları ile Pazarlama programlarına uygun birimlerde) yapabilirler. Aksi halde staj başvuru evrakınız kabul edilmez. 

* Halen stajları devam eden öğrencilerimiz, staj dosyalarını elden veya posta yoluyla Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri bürosuna (Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosu Vardallı Mah. Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu Cad. No: 1 Beşikdüzü Trabzon) göndermelidirler. Posta yoluyla gönderilen stajların tüm sorumluluğu öğrencinin kendisine aittir. 
* Daha önceden yapılmış bir staj durumunuz var ise,  kaç gün staj yapacağınızı danışmanınızdan veya bölüm başkanınızdan öğreniniz. Staj yerinizi daha önceden mutlaka belirlemelisiniz.
* Staj yeriniz, öğrenim gördüğünüz program ile uyumlu bir yer olmalıdır. Aksi halde staj başvuru evrakınız kabul edilmez.
 

Staj Başvurusu ve Hazırlıkları

  1. Öğrenim gördüğünüz porgram ile uyumlu staj yerinizi belirleyiniz.
  2. Beşikdüzü MYO Web sitesi, Öğrenci -- Staj Uygulama Esasları -- Staj Başvurusu İçin Gerekli Belgeler sayfasındaki İşletmede Mesleki Eğitim ve Staj Başvuru ve Kabul Formu 2 (iki) asıl nüsha olarak (fotokopi değil) çıktısı alınır.
  3. Her iki nüshaya, Öğrenci bilgileri, Staj yapılacak kurum ile ilgili bilgiler, İşveren veya yetkilinin bilgileri eklenir. İşveren veya yetkiliye kaşe ve imza attırılır. 
  4. SGK Provizyon Belgesi, Aile Sağlık Yardımı Sorgulama Belgesi ile kimlik fotokopisi arkalı önlü olarak hazırlanır.
  5. Tüm evraklar ile birlikte, bölümün uygulamalı eğitim komisyonuna (staj komisyonu) başvurulur. Staj tarihleri  belirlenir. 
  6. Staj belgeleri kabul edilen öğrenci, okulumuz öğrenci işlerine yönlendirilir. Diğer işlemleri ve gerekli bilgilendirmeler bu birimde tamamlanır.  
  7. Staj zamanı geldiğinde, https://besikduzumyo.trabzon.edu.tr/S/3173/staj-defteri-ve-staj-belgeleri adresinde yer alan Staj Defteri, Devam Çizelgesi ve Değerlendirme Formu indirilip, yazdırılır.
  8. Staj süresince bu belgeler doldurulur. İşyeri yetkilisine günlük olarak kaşe ve imzalattırılır. 
  9. Staj tamamlandığında Staj Defteri, Devam Çizelgesi ve Değerlendirme Formu ile birlikte Beşikdüzü MYO Öğrenci İşleri Bürosu'na teslim edilir. (Staj tamamlandığında belgelerin nasıl teslim edileceğini öğrenmek için tıklayınız)
Menüyü Kapat