Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu

Sıkça Sorulan Sorular / ​G. Belge Talep İşlemleri

TRANSKRİPT BELGEMİ NASIL ALABİLİRİM?

Okuyan öğrencilerimiz transkript belgelerini almak için Öğrenci Talep Formunu doldurarak Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı E Posta adresine (oidb@trabzon.edu.tr) gönderebilirler.

 

ÖĞRENCİ BELGESİ VE TRANSKRİPTİ NEREDEN ALABİLİRİM?

Öğrenci Belgesi

  • Öğrenci belgesini onaylı ve ıslak imzalı olarak Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na şahsen başvurarak alabilirsiniz.
  • Öğrenci belgesini E-devlet üzerinden alıp, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’na başvurarak imzalatıp onaylatabilirsiniz.

 

Transkript

  • Transkriptinizi Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na şahsen başvurarak alabilirsiniz.
  • Transkriptinizi E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Nasıl işlem yapabilirsiniz? E-Devlet girişi yapınız. Arama kısmına transkript yazınız. Transkript Belgesi Sorgulama (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) tıklayınız. Açılan sayfada Mezuniyet Tarihi yazıp Belge Oluştur tıklayınız.

 

Transkriptinizi E Devlet Üzerinden Almak İçin;

E Devlet Girişi yapınız..

 

Açılan sayfada;

/Share/B863FEA6982C673DAB8C510237CDE92E

 

ARKADAŞIM İL DIŞINDA, ONUN ADINA ÖĞRENCİ BELGESİ VEYA TRANSKRİPT NASIL ALABİLİRİM?

Öğrenci belgesi, transkript ve yatay geçiş başvurusu için kullanılan diğer belgeleri ya öğrencinin kendisinin bizzat alması ya da noterden vekâlet verdiği kişinin vekâlet belgesi ve kendi nüfus cüzdan fotokopisi ile yukardaki şartları yerine getirerek alması mümkündür.

ÖĞRENCİ KİMLİĞİMİ KAYBETTİM NELER YAPMAM GEREKİYOR?

Kimlik kartını kaybeden öğrenci Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri bürosuna ya da Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yerel veya ulusal bir gazetede yayımlanan kayıp ilanı ve dilekçeyle başvurdukları takdirde; kendisine aynı dönemde geçerli olacak yeni kimlik kartı verilir.

Menüyü Kapat