Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu

Sıkça Sorulan Sorular / B.5. Kayıt Sildirme

Trabzon Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Kayıt sildirme
MADDE 34 – (1) Öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bir dilekçe ile başvurarak kayıtlarını sildirebilirler. Bu takdirde, ödemiş oldukları harç ve ücretler iade edilmez. Yeniden kayıt olma hakkı elde etmeleri halinde, kayıt sildiren öğrenciler isterlerse, 11 inci madde hükümlerine göre intibak ettirilir.

Önlisans ve Lisans İlişik Kesme formu için tıklayınız (İlişik kesme işlemleri Beşikdüzü Meslek yüksekokulu öğrenci işleri bürosunda başlatılır. Belge, öğrenci işleri tarafından size verilecektir. Kayıt sildirme işlminde, Öğrenci Kimlik Kartı okul tarafından istenmektedir.)

KAYIT SİLDİRME
KAYDIMI SİLDİRMEK İÇİN NE YAPMAM GEREKİR?
Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu'na gelerek ilişik kesme formunu, öğrenci kimlik kartı ile birlikte (kimlik kartı kayıp ise gazete ilanı ile gelebilirsiniz) onaylattıktan sonra işleminiz tamamlanacaktır. Kayıt sildirme işlemini şahsen ya da noter vekâleti vermiş olduğu birisi vasıtasıyla yaptırabilirsiniz. Kaydınızın silinmesi ile birlikte öğrencilik hakkınız sona erer. Bu takdirde, ödemiş oldukları harç ve ücretler iade edilmez. Yeniden kayıt olma hakkı elde etmeleri halinde, kayıt sildiren öğrenciler isterlerse, 11 inci madde hükümlerine göre intibak ettirilir.
HANGİ DURUMLARDA KAYIT SİLİNİR?
Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi.
Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca Üniversiteden çıkarılma cezası alması.
Öğrencinin yazılı başvurusu ve kendi isteği ile üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda kaydı silinir.
 

Menüyü Kapat